Blant grønnsaker og folk i Drammen

En samling bilder tatt av Per Bratland tidlig på 1930-tallet i Drammen sentrum. Motiver og miljøer han likte å forfølge og formidle. Det burde kunne selges, det burde kunne være til å leve av. Han laget postkort og han leverte bilder til avisa Fremtiden. I pressefotografenes tidlige år i Norge.

Per Bratland Drammen 09

Hva har hun i posen? Sprø sukkererter, eller noe annet uimotståelig fra en av selgerne på torget? Bildet er tatt en seinsommer i Drammen tidlig på 1930-tallet. Per er omtrent 25 og han beveger seg allerede på en karakteristisk måte blant folk, med sitt kamera.
Distansert deltakelse.

Per Bratland Drammen 25

Unge torghandlere i Drammen på 1930-tallet. Voksenverdenen består av diffuse statister mens barnas spenningspunkt ligger og svever et sted rett over potetene. Er det pris, kvalitet eller noe helt annet det dreier seg om?

Foto: Per Bratland

Selv om sommerens heteste dager var tilbakelagt, får jeg inntrykk av at dette var en varm dag på torget. Både for grønnsakselger og kjøper.

Per Bratland Drammen 17

Med luftigere antrekk og lettere bør går det helt greit å nyte septembersola. Menneskene ved fontenen i bakgrunnen gir også et inntrykk av byen som et sted for forlystelse og rekreasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s